De verschillende mogelijkheden die autoaanpassingen kunnen bieden

De verschillende mogelijkheden die autoaanpassingen kunnen bieden

Reguliere auto’s beschikken tegenwoordig over allerlei moderne snufjes en hebben superveel verschillende functionaliteiten hebben. Voor sommigen is dit echter niet genoeg en daarom kunnen er aanpassingen aan een auto worden gedaan, zodat mensen met speciale behoeftes ook auto kunnen rijden of het maximale uit hun auto kunnen halen. Er zijn dus veel verschillende redenen om een auto op maat te laten aanpassen. Daarover lees je meer in deze blog.

Autoaanpassingen voor mindervaliden

Mindervalide mensen kunnen vaak gewoon zelfstandig autorijden, mits ze in een aangepaste auto rijden. Deze aanpassingen kunnen per persoon verschillen. Zo kunnen personen met weinig kracht in hun benen of zonder beenfunctie ervoor kiezen om een handbedrijfsrem met segmentgas in hun auto in te laten bouwen. Zo kunnen ze met hun handen remmen en gas geven. Ook zijn er allerlei stoelaanpassingen mogelijk. Mensen met verminderde mobiliteit kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om hun stoel 90 graden draaibaar te maken, waardoor ze makkelijk in- en uit het voertuig kunnen stappen. Ook kunnen stoelen verhoogd worden of is er optie om verstelbaarheid van de stoel uit te breiden. Tenslotte is een beugel over de stuurkolom een oplossing voor mensen die één hand hebben of maar één hand kunnen bewegen. Hiermee kunnen zij namelijk alle dingen doen die iemand met twee handen tijdens het autorijden ook kan, bijvoorbeeld de richtingaanwijzer bedienen.

Vrachtwagenaanpassingen

Ook in vrachtwagens zijn allerlei aanpassingen mogelijk. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het gas- en rempedaal van de rechterkant naar de linkerkant te verplaatsen, zodat beide met één voet te bedienen zijn. Ook kan de laadruimte van een vrachtwagen een speciale indeling krijgen, om deze zo efficiënt mogelijk in te kunnen richten en de ruimte optimaal te benutten. Ook kan er speciaal veiligheidsschuim aan de binnenkant aangebracht worden, zodat fragiele vracht veiliger vervoerd kan worden.

About Author

Lourens Rozema

Leave Your Reply