Shortlease een goede overweging of niet?

Shortlease een goede overweging of niet?

Iedereen heeft vast wel eens gehoord van het woord leasen. Dit woord wordt heel erg veel gebruik. Het is een redelijk nieuw concept en wordt best vaak besproken en wordt in de nabije toekomst, naar schatting, alleen maar populairder. Dit komt door het moderne tijdperk waarin we leven. Bovendien kun je het kapitalisme ook wel als oorzaak zien, iedereen wil immers een mooie nieuwe auto kunnen rijden. De meeste mensen zijn binnen een aantal jaren uitgekeken op een auto.

Er bestaan grofweg twee soorten leasen als we het hier over hebben. Het leasen van een auto op financial lease, of terwijl normaal leasen, is een populaire vorm van leasen. Hierbij gaat het eigenlijk om het in termijnen betalen van de auto. Er wordt een vast bedrag per maand afgesproken met in een contract, dit gebeurt uiteraard tussen de klant en de aanbieder. Als de termijnbetalingen voldaan zijn wordt de bestuurder de rechtmatige en volledige eigenaar van de bolide. Echter is het wel zo dat er uiteindelijk meer betaald is voor de auto dan als dit in één keer betaald had geworden. Bij deze vorm van leasen wordt ook een speciaal contract getekend. Hierbij is de bestuur verantwoordelijk voor alles. Denk hierbij aan verzekering, belasting, onderhoudskosten en benzine.

De tweede, én opkomende, vorm van leasen is het operational leasen van de auto. Dit wordt ook wel shortlease genoemd. De naam is zo ontstaan omdat er simpelweg niet lang met de auto gereden wordt, in de meeste gevallen. Hierbij gaat het om een contract waarbij niet naar de overdracht van de auto wordt toegewerkt. Verder is het contract wel gunstiger voor de gebruiker. Dit komt omdat de leasemaatschappij de kosten van verzekering, belasting en onderhoud dekt. Het enige wat zelf, door de gebruiker, betaalt moet worden is de benzine. Er bestaan verschillende vormen van shortlease, er is bijvoorbeeld steeds meer interesse in shortlease zzp of shortlease bedrijfswagen. Dit zijn bekende vormen aangezien dit steeds vaker voorkomt en de vraag hiernaar stijgt.

Wel of niet geschikt voor jou?

Of leasen iets is voor jou en welke vorm van leasen dan daadwerkelijk geschikt is voor jou, dat is geheel een persoonlijke kwestie en persoonlijke overweging. Denk hierbij vooral aan het einddoel van de auto en waarvoor je de auto dus gaat gebruiken. Ook is het belangrijk om te kijken naar het gebruik van de auto en hoelang deze in gebruik zal zijn. Het is verder ook belangrijk om te kijken naar het feit of de auto uiteindelijk overgeschreven moet worden. De desbetreffende antwoorden brengt een verschil in kosten en een verschil in het contract. Ben jij geïnteresseerd in de mogelijkheden en alle soorten merken die geleased kunnen worden? Neem dan snel een kijkje op de website van VWP shortlease. Dit is een bedrijf, gespecialiseerd in het leasen van auto’s, ongeacht het merk en contract. Dit betekent dat er veel merken geleased kunnen worden met verschillende contracten. Ontdek alle mogelijkheden en jouw nieuwe auto op de klantvriendelijke website! Vind dit door middel van het gebruiken van verschillende filters.

About Author

Lourens Rozema

Leave Your Reply