Auto importeren uit Duitsland? Lees dit eerst.

Auto importeren uit Duitsland? Lees dit eerst.

Misschien heb je het in het nieuws vernomen het was laatst op RTL nieuws dat steeds meer Nederlanders de volgende auto nieuw of tweedehands in het buitenland aanschaffen in plaats van in eigen land kopen. Nu leven we in 2018 en de EU integratie is al een tijdje aan de gang, en er bestaan feitelijk geen grenzen meer we zijn allemaal Europeanen geworden.

De primaire reden dat Nederlanders de moeite nemen om over de grenzen te kijken is heel simpel: enorme prijs verschillen. Natuurlijk een import kost meer tijd en moeite. Denk aan zaken als papierwerk, logistiek, een betrouwbare verkoper vinden, BPM, allerlei zaken om rekening mee te houden voor een succesvolle auto invoer dingen waar je niet aan hoeft te denken bij in Nederland kopen. Dus dan moet het prijsverschil wel heel groot zijn toch? En volgens de laatste peilingen is dat zo en wordt dit gat alleen maar groter in prijsverschil. Zo groot zelfs dat zelfs wanneer men de import geheel uitbesteed en hier dus extra kosten voor opdraait (zie: https://easyimport.nl/auto-importeren/wat-kost-een-auto-importeren/), zelfs in dat geval is men nog veel goedkoper uit dan wanneer men in Nederland aanschaft.

Maar vanwaar die clickbait titel? Welk geheim hebben we met jou te delen? Okay zonder langer oponthoud, een belangrijk facet van de import is dus de BPM zoals eerder aangehaald. Wist je dat de BPM op verschillende wijze berekend kan worden die alle gedoogd worden door de NL belasting autoriteiten? Ja, je kunt op legale wijze tot en goedkopere BPM komen dan de aanbevolen rekenmethode van de Belastingdienst. Nu is de truc om tot de laagst mogelijke legale methode te komen. Dan kun je wel honderden zo niet duizenden Euro’s onnodige belasting verspilling voorkomen. Klinkt goed toch? En het is nog veel beter, een van de meest prominente importeurs van Nederland biedt een geheel vrijblijvende en kosteloze BPM indicatie aan hier: https://easyimport.nl/auto-importeren/wat-kost-een-auto-importeren/. Een professional kijkt naar jouw specifieke situatie en komt met een berekening op maat.

About Author

Lourens Rozema

Leave Your Reply